Albert Sabater Pla

Inicio    Biograf’a    Novelas    Art’culos    Comprar   Contacto

Albert Sabater Pla

S’gueme en la
s redes sociales
  


   

El coronajeta


6 de juliol de 2020


 

La crisi sanitˆria provocada pel coronavirus ha comportat una crisi econ˜mica a la qual, segons els experts, nomŽs li estem veient les orelles.
Moltes empreses han hagut d'utilitzar els ERTOS (Expedient de Regulaci— Temporal d'Ocupaci—) per intentar alleujar el mˆxim possible la cˆrrega econ˜mica a aquelles que van haver de parar les seves activitats per complet o en una gran part. Se'ls ha facilitat l'accŽs als crdits ICO amb unes condicions extremadament avantatjoses i d« altres tipus de facilitats econ˜miques i de contractaci— a les que cap fam’lia pot accedir.

Per˜ de la mateixa manera que han aparegut dues crisi, la sanitˆria i l'econ˜mica, ha aparegut una altra tan contagiosa com la primera: la de la jeta (penques) empresarial. I Žs que una ocasi— de desavantatge com la present no podia ser desaprofitada pels llops i les hienes.

"Queda't una mica mŽs", "vine aquest diumenge", "No puc pagar-te el quilometratge igual que abans", "ara has de fer mŽs funcions pel mateix sou" ... sense dubte aquestes s—n algunes de les frases mŽs utilitzades per la patronal des que l'activitat empresarial s'ha reactivat de nou.
Alguns fins i tot traspassen la l’nia de la decncia per a acudir a la baixesa de la guerra psicol˜gica: "Žs pels teus companys", "pensa en l'empresa", "avui per mi, demˆ ..."
Segur que davant d'aquestes "brillants" frases a mŽs d'un li vindrˆ al cap aquell dia que va demanar canviar el torn per portar els seus fills a la cavalcada de reis, o per beneficiar-te dels dies que et toquen per l'operaci— del teu pare o del teu fill i les seves peticions no van ser ateses . I Žs que a l'igual que en el Monopoli, la banca sempre guanya, en aquest cas la patronal, per que si hi ha alguna cosa certa en el m—n laboral Žs que, a qui sempre li toca el rebre Žs el treballador.

Benvinguts a l'era del coronajeta, barra lliure per als excessos i abusos de la patronal per "el bŽ de tots" no sigui que a la fi, els rics tambŽ plorin i de les seves llˆgrimes brollin crdits especials, i empleats amb sous que ha pagat l'estat .

Crisi econ˜mica ?, s’, per˜ una crisi que no ha afectat a tots per igual, i uns flotadors que no han arribat a tots, com sempre noms als mŽs poderosos.

Esperem que les farmˆcies ofereixin paqs de mˆscaretes i baselina, a mŽs d'un li caldrˆ per curar-se del "aposindicalisme" eficient que pateix aquest pa’s.

Feli coronajeta a tots.