Albert Sabater Pla

Inicio    Biograf’a    Novelas    Art’culos    Comprar   Contacto

Albert Sabater Pla

S’gueme en la
s redes sociales
  


   

Coronavirus. Els nens a la guerra!


1 de juliol de 2020


 

Que la pandmia de l'Coronavirus Covid-19 ens va agafar a tots per sorpresa no Žs cap novetat. S'ha repetit fins a la sacietat, i mostra d'aix˜ ha estat la deriva que han mostrat els governs de mig m—n.
Els œnics que sens dubte tenien clar el que estava passant i com actuar correctament eren els metges i sanitaris, o almenys, majoritˆriament, per que tambŽ en aquest ˆmbit hi ha hagut el que passant-se de llest ha tingut el seu desafortunat moment de gl˜ria .

Seguint aquest nefast cam’, el Govern de Catalunya, mŽs concretament el conseller d'Ensenyament, Josep Bargall—, la consellera de Salut Alba VergŽs i el vicepresident Pere Aragons, han fet diverses declaracions al voltant d'una normalitat absoluta per al pr˜xim curs escolar que previsiblement comenarˆ al setembre i que a sembla que es farˆ sense cap distanciament social ni mˆscaretes, ni desdoblament de grups en altres amb menor quantitat d'alumnes.
"No caldrˆ fer res" ha estat una de les declaracions mŽs polmiques i insensates en un moment en qu el contagi i la transmissi— de virus s—n elevats. Sens dubte fruit de la incapacitat d'un govern, en aquest cas el de Catalunya per gestionar una crisi de manera que protegeixi la salut i en definitiva la vida humana per sobre de l'altra gran pandmia humana: l'econ˜mica.

La justificaci— de tal desafortunada i irresponsable decisi— rau en el fet que el risc de contagi en els nens Žs menor, i per tant no serˆ necessari prendre mesures extraordinˆries a l'respecte. Excusa insensata, ja que no es pot fer un balan fidedigne a l'haver estat confinats i sense assistir a classe.

Aquesta decisi—, lluny d'una l˜gica mdica, o racional, sembla mŽs propera a un argument organitzatiu i econ˜mic, en cas contrari no es pot comprendre com un govern Žs capa d'arriscar no solament la salut dels nostres fills, tambŽ la d'aquells familiars amb els que conviuen i la dels mestres.

Les associacions de pares, i sindicats relacionats amb l'ensenyament ja han expressat el seu desacord i descontent amb les mesures que sembla es duran a terme, un cop mŽs sense comptar amb el consens dels implicats: pares, sindicats de mestres i professionals de la salut, i Žs que de nou, com va passar al juny amb l'obertura prematura i innecessˆria dels centres escolars, el Govern actua a l'marge del raciocini, en una deriva que com sempre posa en risc als ciutadans, en aquest cas, directament als mes petits.

Esperem que en aquesta ocasi—, l'estupidesa governamental no porti conseqŸncies irreparables que acabin pagant, com sempre, els mŽs febles.