Albert Sabater Pla

Inicio    Biograf’a    Novelas    Art’culos    Comprar   Contacto

Albert Sabater Pla

S’gueme en la
s redes sociales
  


   

Els nens a l«escola, contagi segur.


6 d«agost de 2020


 

Les previsions referents a la pandmia per SARS COVID-19 apunten a que els contagis aniran en augment els propers mesos i amb aix˜ previsiblement, les morts per les complicacions derivades de la pr˜pia malaltia.

Falta poc mŽs d'un mes perqu comenci el curs escolar i en lloc d'intentar trobar solucions per protegir els nostres nens i de la mateixa manera als nuclis familiars, Žs a dir, a nosaltres mateixos, l'ONU, organitzaci— de dubtosa necessitat quan realment se l'ha necessitat, Žs urgir als pa•sos a "reobrir les escoles per evitar una Çcatˆstrofe generacionalÈ.

Per˜ el que potser no ha valorat l'ONU Žs que si s'obren les escoles en les condicions que estˆ previst fer-ho actualment, el mŽs probable Žs que no hˆgim de preocupar-nos per la catˆstrofe generacional, per que aquesta catˆstrofe pot arribar a ser global, ja que l'obertura sense control de les escoles pot portar a un augment massiu de contagis que pot portar-nos a una situaci— pitjor que la que vam viure durant el mes de mar i abril.

La creaci— de grups redu•ts, no Žs suficient per a l'eradicaci— de virus, ja que si un sol dels integrants Žs contagiat a l'exterior de l'escola i continua assistint a les classes abans de conixer que estˆ contagiat, contagiarˆ a tot el grup, i cada un dels membres d'aquest grup, contagiarˆ als seus familiars, i ells als seus companys de treball, de gimnˆs, de bar ...

Sens dubte la millor opci— seria invertir per evitar aquesta Çcatˆstrofe generacionalÈ proporcionant a tots els alumnes els mitjans necessaris per a poder estudiar des de casa, evitant aix’ els contactes amb altres persones.
Si els governs volen realment eradicar aquesta malaltia aquesta Žs la f—rmula, no hi ha una altra. La resta s—n excuses barates.

Que un no sˆpiga qu fer amb els seus fills durant les hores laborals no ajuda a l'eradicaci— d'aquesta pandmia, justificar l'obertura dels colálegis per aquesta causa Žs una irresponsabilitat i un egoisme sup’. Fer de pares tambŽ Žs aix˜.

MŽs inversi— en educaci—, per que diners per a aix˜ n«hi ha. Potser els senyors pol’tics s«hagin d«estrnyer ells el cintur—, encara que sigui per una vegada, i deixar de robar, o practicar el pinta i acoloreix com l'alcaldessa de Barcelona.
Ara mŽs que mai necessitem que els pol’tics es comportin com a ciutadans, i per un temps deixin de practicar pol’tica i es dediquin a practicar humanitat, sentit comœ i responsabilitat social.

Volem acabar amb la pandmia? Doncs deixem els nens a casa, on es pot aprendre igual, o potser millor.