Albert Sabater Pla

Inicio    Biograf’a    Novelas    Art’culos    Comprar   Contacto


S’gueme en las redes sociales
  


   

Albert Sabater PlaEndavant, catalans.

Aquest Žs el primer cop que escriurŽ a la meva vida un article en catalˆ. No puc negar que ho faig amb cert nerviosisme i fins hi tot amb certa vergonya.
Vergonya no per fer-ho en catalˆ, si no per no ser a la alada que el meu idioma nadiu mereix.

El catalˆ m«el van ensenyar a casa els meus pares, el meus avis, a l«escola, tot i que ben poc...
L«avi Josep Mar’a va ser tancat a un camp de concentraci— molt de temps i l«avi Jaume va ser a primera l’nia, a la creu roja, retirant els ferits i els morts que l«exrcit de Franco anava deixant de cam’ per arrasar-ho tot.
Eren homes bons, humils, senzills, que van patir molt, que van lluitar molt, que van treballar molt tot i les mancances i traves que el franquisme va imposar.
Van ser com els teus avis, com molts avis catalans i d«altres que vingueren de fora, a qui els hi va tocar viure una poca grisa, trista, nua d«identitat de la nostra cultura, de la nostra essncia. Per˜ no es van donar per venuts. Van tirar endavant tot i les dificultats de sortir d«un pa’s arrasat per la guerra, la fam i els intents d«un ÒmovimientoÓ que volia imposar-se per sobre el que els dems pensessin.

Amics, de nou ens trobem davant una situaci— on el Gobierno de Espa–a, nŽt d«aquell ÒmovimientoÓ, pel que es dedueix de la seva actuaci— davant Catalunya, torna a intentar robar-nos les institucions, i tambŽ ho vol fer amb l«idioma, les comunicacions, els diners, els nostre tarannˆ, els nostres drets fonamentals... I com sempre per la fora, i aquest cop amb el suport dels seus socis, PSOE ÐPSC i C«s. Volen arrassar-ho tot.

A tothom li ha semblat inadmissible, excepte als PP i els seus socis, es clar, la aplicaci— de l«article 155 de la manera que ho vol fer. Segons els entesos es ilálegal, coarta els nostres drets i el sistema d«aplicaci— que vol utilitzar l«executiu d«en Rajoy sembla que fins hi tot Žs contrari a la Constituci— Espanyola que tant defensen. 

Ahir pel mat’ el president Carles Puigdem—nt ens va donar un ensurt a tots: va dissoldre el Parlament i va convocar eleccions. La xarxa bullia pocs segons desprŽs de fer-se pœblica la not’cia. Hi havia qui va a calificar-lo de tra•dor. S«havia rendit. Ens havia abandonat a tots i totes...
Hores desprŽs, tot semblava una nova estratgia del nostre president per demostrar tothom que havia fet servir fins l«ultima opoci— de negociaci— y que la resposta del PP, un cop mes, era l«amenaa.

Diuen alguns experts, que la ONU reconeix nomŽs pa•sos que son sota opressi—, segrest de drets, i llibertats... Sens dubte, l«aplicaci— del 155 encaixa perfectament en aquestes suposades raons.

Avui no sabem que passarˆ. Tot apunta a que finalment es declararˆ la Repœblica. Si aix˜ passa, tots sabem que vindran temps dif’cils. Espanya voldrˆ recuperar sigui com sigui la font dels seus ingressos, i sabem que ho faran de l՜nica manera que en saben: per la fora, la humiliaci— i el dolor.
Per aix˜ hem d«estar tots junts. Units som poderosos, ells ho saben i per aix˜ volen dividir-nos. Hem de fer costat el president i les nostres institucions, defensar-les i donar-lis suport.

Per aix˜ hem d«estar organitzats, no perdre els nervis, seguir les instruccions de les organitzacions oficials com ñmnium i l«ANC i sobretot no caure en les provocacions barroeres d«Espanya.
Vindran a humiliar-nos, a provocar-nos... no ho permetem. Siguem ferms, siguem millors que ells.  Que el m—n vegi que som pac’fics, que som millors que aquells que volen imposar les coses per la fora.

Endavant, catalans. Ho aconseguirem. Costarˆ, per˜ ho aconseguirem.
Ho mereixem!
I els nostres fills, els nostres nŽts mereixen un futur millor que el que nosaltres hem viscut sota el jou d«una Espanya corrupta, podrida que no estˆ disposada a canviar.

Endavant, catalans. Per els nostres avantpassats, pels que van donar la vida el 1714, fins l«œltim al de la seva existncia per Catalunya.

Endavant, catalans. Siguem forts, venen temps durs, per˜ guanyarem!