Albert Sabater Pla

Inicio    Biograf’a    Novelas    Art’culos    Comprar   Contacto

Albert Sabater Pla

S’gueme en la
s redes sociales
  


   

Ha hagut de pasar: confinats.


10 d«octubre de 2020


 

A la fi ha passat i el grup "bombolla" de la meva filla, de 30 alumnes ni mŽs ni menys, ha estat confinat. MŽs que un grup bombolla all˜ sembla el camarot dels germans Marx.
Una irresponsabilitat. Una imprudncia. Per molt que digui Salut i Educaci— Žs una aberraci— a la sensatesa i inteláligncia humana.

Haurien saltar totes les alarmes morals, tiques i l˜giques, per˜ la dinˆmica de la vida actual en la qual preval l'economia per sobre de la salut i el dret a la vida ens mantŽ adormits, ensopits i idiotitzats.

ƒs mŽs important els diners que la vida. Ho sab’em. Ho hem vist en moltes ocasions a travŽs dels nostres televisors: guerres, trˆfic d'armes, complots, jugades pol’tiques, malversaci— de fons destinats a educaci—, a salut, retallades en els mateixos ˆmbits ... aix˜ Žs el mateix.
Als que dubtin d'aquesta teoria potser caldria recordar-los les desafortunades paraules de Lagarde en 2011 que afirmava que "hi ha un risc (per a l'economia) per que la gent viu massa" (El Pa’s)

Hist˜ries conspiranoicas o no, el que estˆ demostrant-se amb la segona onada d'aquesta pandmia Žs que les coses no s'estan fent com es deuria. Ara ja tenim experincia i no hi ha excuses, tot i aix˜ continua havent-hi gent circulant pels carrers sense mˆscares, bars plens d'insensats sense proteccions, colálegis amb rˆtios de fins a 35 alumnes per classe i comeros al mˆxim, sense els controls suficients ni les proteccions adequades.

En l'ˆmbit cient’fic i mdic europeu ja s«hi ha posat el crit al cel, i Žs que tot aquell que encara conservi un cert grau de sensatesa es pregunta que nassos estˆ fent Espanya per prevenir i aturar aquesta pandmia. Per˜ a Espanya sembla que la justificaci— d ' "una nova normalitat" que a mi em sona a un "all i aigua" (fes-te fotre), Žs suficient per tenir distret el personal. Per sort no tothom Žs "domable" i ja han comenat a aixecar la veu diversos sectors, entre ells l'educatiu, potser un dels mŽs "fotuts", amb menys recursos i mŽs insensatesa.

Els nens a l'escola, que si no els pares no poden anar a treballar tranquils. Cal protegir l'economia! Cal protegir la riquesa d'uns pocs!