Albert Sabater Pla

Inicio    Biograf’a    Novelas    Art’culos    Comprar   Contacto

Albert Sabater Pla

S’gueme en la
s redes sociales
  


   

Santi Moragas

A internet et trobes a gent de tot tipus.
Amb alguns no connectes de cap manera: et separen idees pol’tiques, socials, o simplement no tens cap punt de trobada.
Amb d«altres, com amb en Santi Moragas, connectes de seguida. En Santi era una persona d«aquelles amb les que desprŽs d«un parell de frases senties que el coneixies de tota la vida. El seu amor per els animals, la seva fe en les persones i al mateix temps la cr’tica a la humanitat, el feien una persona diferent, propera, amable, que empatitzava de seguida amb tu...

Malauradament tant ell com jo, compart’em un punt en comœ: la malaltia. Cadascœ la seva, per˜ tots dos condemnats per una angoixa que ens acompanya dia a dia.

El nostre amor per Catalunya tambŽ ens va unir, i el procŽs per la independncia va acabar per estrnyer els nostres llaos d«amistat.

Poc a poc i sense adonar-nos, en Santi va convertir-se en el meu ÒeditorÓ informal. Tots els meus articles d«opini— passaven per el seu filtre, i ell m«aconsellava en un o d«altre sentit per pulir mes la feina.
Cada cop que publicava un llibre, sabia que la primera venda en format paper era d«en Santi, va convertir-se en el meu fan nœmero u.

El seu amor per els animals era un altre dels punts d«uni— amb una gran majoria de persones que el coneixien.  Els animals eren la seva vida, El Baloo i la Nesca, els seus estimats peluts,  l«acompanyaven dia a dia en el captiveri que la malaltia va fer d«ell.

El 18 d«agost passat ens va deixar. La malaltia va poder amb ell.
El buit al meu cor i al de tanta gent que l«estimava es va fer visible de seguida. Centenars de persones van comenar a deixar notes de condol al missatge que vaig enviar a Tuitter per anunciar la seva marxa. La meva bœstia de correu es va omplir de seguida de missatges d«amor i tristesa. Molta gent va escriure demanant-me mŽs informaci—, sobretot d«on es faria el sepeli per tal d«acompanyar-lo en el seu acomiadament.

Al Santi, tothom l«estimava: els amants dels animals, de la f’sica quˆntica, de les vitamines, independentistes, escriptors... Va ser una persona molt especial per tots, amb una facilitat per ser estimat que nomŽs ell tenia.

Vaig pensar en fer un petit homenatge al Santi, aix’ doncs d«un grapat d«articles del procŽs vaig editar un llibre. Un llibre que he dedicat a qui va llegir i ajudar-me a polir tots els articles que hi contŽ. Per˜ encara mancava un petit detall per acabar d«adornar aquest modest homenatge, aix’ que vaig decidir dedicar una part dels beneficis a l«associaci— on va adoptar el Baloo, el seu pelut, l«Associaci— Berguedana per a la protecci— dels animals.

N«estic segur que li hauria fet feli.


Albert Sabater i PlaNesca y Baloo, els peluts d«en Santi que avui viuen amb la seva neboda.  
    
 Seis meses de art’culos del proceso de independencia

Una part dels beneficis de la venda d«aquest llibre seran donats a la Associaci— on Santi va adoptar el Baloo.

Versi— en paper
Vesi— ebook


TambŽ pots fer una donaci— directament a la Associaci— Berguedana per la protecci— dels animals contactant directament amb ells.

Pˆgina web
Pˆgina Facebook